Tags

, ,

Daniël van der Hoeven – Prokofiev & Bartók – Piano

DvdHoeven-cdSergej ProkofjevSonate Nr.9, Sarcasmes. Béla Bartók. Sonate Sz.80,  im Freien, Sz.81. ►Le Classique c’est chic, 2013. CCC002/8718719220023.

Presentatie: 14 november 2013, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam, in de pauze van het openingsconcert Young Pianists Festival.

Persbericht: “Pianist Daniël van der Hoeven (28) is donderdag 14 november één van de solisten tijdens het openingsconcert van het Young Pianists Festival en de YPF Piano Competition 2013. In Muziekgebouw aan ’t IJ speelt hij, samen met Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw, de wereldpremière van het nieuwe pianoconcert van componist Klaas de Vries. In de pauze presenteert Daniël zijn debuutalbum met meesterwerken van Prokofjev en Bartók. Hij reikt het eerste exemplaar uit aan Marcel Baudet, artistiek directeur van de Young Pianist Foundation. Daniël van der Hoeven veroverde de eerste prijs tijdens de YPF Piano Competition 2010. Begin dit jaar won hij het Internationaal Bach Concours in het Duitse Würzburg.

►Bestelling via www.danielvanderhoeven.nl.