Tags

, , , , ,

ДИАЛОГ  DIALOOG. Het Brabantse Netwerk voor Rusland en Eurazië, filmproducent Copper Views, het Antwerpse netwerk Spoetnik, het Masereelfonds – met steun van het WEJansenfonds – presenteren: 

Documentaire NATION / regisseur Julia Mironova 

Persbericht: ‘Deze documentaire laat zien hoe een klein dorp in Oedmoertië (500 km ten oosten van Moskou) omgaat met de leegloop van het dorp en het opgaan in het grotere mondiale geheel. De strijd van lokale bewoners voor het behoud van de lokale etnische Besermyan-cultuur wordt op verschillende manieren gevoerd en in beeld gebracht. Zang, humor, eenzaamheid, het warme dorpsgevoel en het gevecht tegen de grote wereld zijn belangrijke elementen van de film. Tijdens de unieke middag/avondvullende bijeenkomsten kunt u, na afloop van de voorstelling, persoonlijk kennis maken met de prijswinnende Russische regisseur Julia Mironova, zangeres Maria Korepanova, sound designer Victor Sologub en de Bredase filmproducente Ilja Kok. Naast de presentatie van de film zal er een muzikale voordracht van de traditionele zangkunst ‘kresj’ plaats vinden’.Nation-foto.png

12 mei 2018, 14.30 uur / Filmhuis Klappei (Klappeistraat 2), Antwerpen ⇒ Entree: € 10,00 (incl. een consumptie), contant te voldoen bij binnenkomst aan de zaal. ⇒ Aanmelden: Spoetnik Antwerpen via jef.helderweert@skynet.be.

13 mei 2018, 19.30 uur / De Spie (Lange Putstraat 21), Den Bosch Entree: € 10,00 (incl. een consumptie), contant te voldoen bij binnenkomst aan de zaal. ⇒ Aanmelden: Dialoog Den Bosch via dialoog.netwerk@gmail.com.