Home

Olga de Kort-Koulikova (Dongen) werd geboren in Istra, regio Moskou. Na haar studies piano en cultuurwetenschappen in Rusland volgde ze een journalistieke opleiding in Frankrijk, en werkte ze voor voor Radio France International in Parijs en Radio Liberty/Free Europe in Praag. Sinds 1998 woont ze in Nederland. In Nederland studeerde ze muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en orgel aan het conservatorium in Utrecht (HKU)Olga de Kort is eigenaar van het muziekbureau {aKKOlade en werkt als freelance musicus en muziekjournalist (meer informatie: www.olgadekort.com). Gezien haar achtergrond, opleiding, (taal)kennis en belangstelling behoren de Russische muziek en cultuur tot de vaste onderwerpen van haar cursussen, concertinleidingen, lezingen, artikelen en recensies. (klik hier voor de Russische tekst)

Deze website/muziekblog is het (digitale) onderdeel van haar onderzoek en haar boek (in voorbereiding) over de Russische (en Sovjet) muziek en Russische musici in Nederland. Hier schrijft Olga de Kort over de Russische muziek in Nederland (KLADBLOK), vertelt over de onlangs bezochte concerten (RECENSIES) en belangrijke muzikale gedenkdagen (KALENDER), signaleert de nieuwe publicaties en opnamen (BOEKEN/TIJDSCHRIFTEN, CD/DVD) en maakt een overzicht van concerten (volksmuziek, oude, klassieke, Sovjet, hedendaagse muziek), lezingen en culturele avonden, radio- en televisieprogramma’s (AGENDA, UITGELICHT). Alle reacties, vragen, aanvullende gegevens voor agenda en publicaties zijn WELKOM via blog reacties bij berichten of per mail (olgadekort@gmail.com).

7-03-2013-NMI-Olga de Kort

Vergeet u, alstublieft, niet om toestemming te vragen voor overname (op welke wijze dan ook) van teksten en de volledige verwijzingen (links) naar deze Russische muziek in Nederland-website/muziekblog te maken. ©OlgadeKort/RMiN, 2012, 2013, 2014.

Dankzij de knop FOLLOW (rechts) kunnen de lezers van deze website/muziekblog op de hoogte van alle nieuwe berichten gehouden worden. Ook via Facebook kunt u alle nieuwe berichten lezen: www.facebook.com/RussischeMuziekInNederland.

Bezoek ook blog Olga de Kort met diverse journalistieke, muzikale en buitenmuzikale blogposts: www.olgadekort.com/OdK-Blog.

  

1 gedachte over “Home”

  1. Chi gezegd:

    Интересная у Вас биография, Ольга. Я тоже люблю русскую классическую музыку, родился в Ю. Корее, живу и работаю в С. Петербурге. Будем радоваться, когда Вы будете показывать всои статьи с хорошей музыкой. Успехов!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s