Tags

, ,

HET NATIONALE BALLET

“DOORNROOSJE” (“THE SLEEPING BEAUTY”)

The Sleeping Beauty

►Muziek: Pjotr Tsjaikovski, choreografie: Marius Petipa, productie en regie: Sir Peter Wright. ►Muzikale begeleiding Holland Symfonia, muzikale leiding Ermanno Florio. ►Meer informatie: www.het-ballet.nl.

Persbericht: “In de feestmaand december kust Het Nationale Ballet The Sleeping Beauty (Doornroosje) opnieuw tot leven. Dit sprookjesballet van choreograaf Marius Petipa en componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski is een van de grootste schatten die het Russische Keizerlijke Ballet heeft voortgebracht. Het Nationale Ballet brengt dit gouden kroonjuweel in de versie van Engelsman Sir Peter Wright. Bij de première in 1981 in de Amsterdamse Stadsschouwburg werd zijn versie dan ook unaniem juichend ontvangen. Met de verhuizing naar Het Muziektheater Amsterdam kreeg Wright de kans de ensembledelen ruimer te ensceneren en met gebruik van meer dansers een overweldigender effect te bereiken. Ook de overdadige decors en kostuums van Philip Prowse ogen in deze versie nog rijker en monumentaler– ‘als een goudkleurig sprookje aan het hof van de Franse Zonnekoning’.”

Uitvoeringen12, 14, 18, 19, 21, 27 en 28 december om 19.30 uur; 16 december om 19.00 uur; 15, 22, 24, 25, 30, 31 december 2013 en 1 januari 2014 om 14.00 uur. ►Het Muziektheater, Amsterdam.