Tags

, ,

21ste DELFT CHAMBER MUSIC FESTIVAL, 27 juli – 6 augustus 2017

Delft Chamber Music Festival-2017-websitefestival.png

Begin van een onbekend tijdperk: 29 juli 2017, 19.00 en 20.30 uur / Lijm en Cultuur, Delft

Persbericht: ‘Het festival presenteert met trots een eigen productie in samenwerking met het Gergiev Festival in Rotterdam. In de multimediale voorstelling Begin van een onbekend tijdperk draagt acteur Thom Hoffman rauw-romantisch werk voor uit de dagboeken van Konstantin Paustovski. Deze Herinneringen aan de Russische revolutie worden voorzien van (kunst-)beelden uit die tijd (1917 en verder). De muzikale component van de voorstelling wordt gevormd door Prokofjevs Visions Fugitives en wordt uitgevoerd door Liza Ferschtman (viool) en Ole Christian Haagenrud (piano). De ‘mise-en-espace’ is in handen van Willem Bruls. Evert de Cock verzorgt het beeld bij deze productie. Begin van een onbekend tijdperk is ook te zien tijdens het Gergiev Festival in september’.

Programma: S.Prokofjev. Visions fugitives op. 22 / door Liza Ferschtman, viool, Ole Christian Haagenrud, piano; A. Lourié. Intermezzo, A Phoenix Park Nocturne / door Ole Christian Haagenrud, piano. ⇒Meer informatie en tickets: delftmusicfestival.nl.

De werkelijkheid door mijn ogen: 5 augustus 2017, 19.30 en 21.00 uur/ Lijm & Cultuur, Delft.

Persbericht: ‘Sjostakovitsj verklankt met zijn preludes de wereld om hem heen in miniatuurvorm. Hij gunt ons daarmee een blik op de werkelijkheid zoals hij die observeert: wat hij hoort, ziet en voelt. Geïnspireerd door deze muziek kijken wij tijdens deze performance naar de wereld om ons heen door de ogen van een fotograaf, de pen van dichter Ramsey Nasr en de bewegingen van danser Uri Eugenio. Regie is in handen van Bo Tarenskeen. Wat zien zij? En, veel belangrijker: wat ziet u?’

Programma: D.Sjostakovitsj. 24 Preludes op. 34/ door Liza Ferschtman, viool, Enrico Pace, piano. ⇒Meer informatie en tickets: delftmusicfestival.nl.