Tags

, ,

Stichting Zemtsov presenteert

BENEFIETCONCERT

Lev Markiz

28 maart 2015, 20.00 uur/ J.M. Fentener van Vlissingenzaal, Gebouw voor Kunsten & Wetenschappen, Utrechts Conservatorium (Mariaplaats 27), Utrecht. ►Het Kamerorkest van HKU Utrechts Conservatorium, Lev Markiz, dirigent, Benjamin Gilmore, viool, Joe Puglia, viool, Dmitri Ferschtman, cello, James Oesi, contrabas.

Programma: Edison Denisov. Happy End, Arvo Pärt. Tabula Rasa, W.A. Mozart. Concertone, Sergej Prokofjev. Eerste Symfonie (“Klassieke”) in D, op.25.

Persbericht: ‘Dit benefietconcert is georganiseerd met het doel om enkele uiterst getalenteerde onbemiddelde studenten uit Oekraïne en Colombia die in Nederland studeren, te steunen. Het Kamerorkest van het HKU Utrechts Conservatorium staat deze avond onder de bezielende leiding van de wereldberoemde dirigent Lev Markiz, oprichter van het Amsterdam Sinfonietta. Lev Markiz is zeer begaan met de talentontwikkeling en de steun aan onbemiddelde studenten. Stichting Zemtsov is dankbaar aan Lev Markiz en de solisten Benjamin Gilmore, Joe Puglia, Dmitri Ferschtman en James Oesivoor voor deze belangeloze inzet.

ZemtsovDe stichting is opgericht in 2014 door het Zemtsov Altviool Kwartet met als doel de kwalitatieve beoefening van de altviool en promotie van de klassieke muziek te stimuleren. Dit doel wordt bereikt met o.a. het faciliteren van hoogwaardig onderwijs aan jong talent uit binnen- en buitenland.’

►Toegang gratis (reserveren van te voren). ►Meer informatie: Jorien Quirijnen (jorienquirijnen@gmail.com of 06-18962011); www.zemtsov.info.