Tags

, , , , , , , , ,

ANNA ACHMATOVA – Café Livre Poétique

Anna Achmatova

►20.00 uur (zaal open om 19.30 uur), Café Restaurant Oncle Jean (Ginnekenweg 338), Breda. ►Meer informatie: www.cafelivre.nl.

Programma: Michel Krielaars, Nina Targan Mouravi, Olga de Kort. Liederen van Sergej Prokofjev en Sergej Slonimski uit de Anna Achmatova liederen cycli door Olga de Rooij-Ibragimova, sopraan en Iskander Zalialdinov, piano.

Persbericht: ‘Soms zijn er talenten die zich niet zozeer ontwikkelen,’ schreef Josip Brodsky, ‘maar die eenvoudig gebeuren. Zodra ze op het toneel verschijnen is hun taal gevormd.’ En dan heeft hij het over de dichteres uit Rusland: Anna Achmatova (1889-1966). Haar krachtige taal verwoord in aansprekende gedichten zijn direct verbonden met de tijd waarin zij leefde. Over Anna Achmatova en het Rusland van haar tijd spreken Michel Krielaars en Nina Targan Mouravi. Hij is chef van de boekenbijlage van NRC Handelsblad en historicus van opleiding met specialisatie in Rusland. Tussen 2007 en 2012 reisde hij als correspondent door het land, waarover hij onder meer Het brilletje van Tsjechov schreef. Nina Targan Mouravi is Georgische van geboorte. Zij werd in Moskou en Tbilisi opgeleid tot beeldend kunstenaar en bundelde en vertaalde meerdere poëziebundels van Russische dichters. Voor een muzikale omlijsting zorgen sopraan Olga de Rooij-Ibragimova en pianist Iskander Zalialdinov, met een inleiding door musicologe en muziekjournaliste Olga de Kort-Koulikova.’

►Kaarten: € 12,50/ € 7,50 (jongeren tot en met 25 jaar) via cafelivrebreda@gmail.com of dezelfde avond verkrijgbaar aan de Kroonsael van Oncle Jean.