Kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel – Hermitage, Amsterdam

Hermitage Amsterdam - fotograaf Evert Elzinga

Persbericht: “Vanwege het grote succes van de eerste editie, kan het Nederlandse publiek opnieuw vier dagen lang genieten van het kamermuziekfestival Winteravonden aan de AmstelWinteravonden aan de Amstel is geïnspireerd op de Decemberavonden in het Poesjkin-museum in Moskou. Pianist Svjatoslav Richter, die in 1981 deze concertavonden initieerde, was er van overtuigd dat een museum één van mooiste plekken is om kamermuziek te beluisteren, juist omdat er een verband ontstaat tussen de verschillende kunstvormen. De Decemberavonden zijn uitgegroeid tot de belangrijkste klassieke concerten in Moskou. Exclusief voor de concertbezoekers opent de Hermitage om 19.00 uur haar deuren. Het concertpubliek kan, voorafgaand  aan de avondconcerten, zonder meerprijs het museum bezoeken“.

►Programma: 13 december, 20.00 uur: Openingsconcert. Natalia Gutman (cello), Svjatoslav Moroz (viool), Dmitri Vinnik (piano): werken van S. Rachmaninoff, D. Sjostakovitsj, A. Arenski.

E.Vorontsova14 december, 11.00 uur: Zondagochtend concert. Evelina Vorontsova (piano): werken van M. Moesorgski en P. Tsjaikovski. Inleiding: Olga de Kort.

15.00 uur: Jonge virtuozen van de Gnessin Muziekschool (Moskou) spelen werken van S.Rachmaninoff, P. Tsjaikovski, F. Liszt.

14dec14-Jonge virtuozen

20.00 uur: Natalia Gutman (cello), Svjatoslav Moroz (viool), Dmitri Vinnik (piano): werken van D. Sjostakovitsj en S. Prokofjev. Inleiding: Olga de Kort.

15 december, 20.00 uur: Kamermuziek van M. Glinka. Dmitri Makhtin (viool), Mikhail Zemtsov (altviool), Tatjana Vassiljeva (cello), Plamena Mangova (piano), Anna Azernikova (sopraan). Inleiding: Olga de Kort.

16 december, 20.15: Afsluiting van het festival. Barokensemble “De solisten van Catharina de Grote” (St.Petersburg): werken van F. Araja, D. Dall’Oglio, I.Khandosjkin.

►Meer informatie: www.winteravondenaandeamstel.nl.