Tags

, , ,

 Sergej Rachmaninoff 

Liturgie van St.Johannes Chrysostomus, op. 31

GOK-en-Gijs-2012-highres-611x397

Groot Omroepkoor, Sigvards Klava (dirigent), Annelie Brinkhof (sopraan), Anton Rositszkiy (tenor), Alexander Milev (bas).

Sigvards-Klava-in-studio-2009-kleur-web-611x397

► Vrijdag van Vredenburg. 31 oktober, 20.15/ Jacobikerk, Utrecht: m.m.v. Leo van Doeselaar, orgel. Programma: S.Rachmaninoff; A.Pärt. Solfeggio, Nunc dimittis, Da pacem Domine; J.S.Bach. Toccata uit Toccata und Fuge, BWV 538, Vater unser im Himmelreich, BWV 682.

Persbericht: ‘Onder leiding van gastdirigent Sigvards Klava buigt het Groot Omroepkoor zich over muziek uit Oost-Europa. Drie werken van Arvo Pärt gaan vooraf aan Rachmaninoffs toonzetting van de Liturgie van Johannes Chrysostomos. Johannes Chrysostomos leefde in de 4de-5de eeuw en is een van de meest vereerde heiligen van de Russisch-ortodoxe kerk. Rachmaninoffs Liturgie weerspiegelt de stijl van de orthodoxe kerkmuziek, desalniettemin wees de Russisch-orthodoxe kerk het werk af en raakte het bij het naderen van de Russische Revolutie in 1917 in vergetelheid. Decennia later werd het gereconstrueerd aan de hand van archiefstukken en vocale partijen uit een klooster in New York. Tussen de koorwerken speelt Leo van Doeselaar twee orgelwerken van Bach.’

► Het Zondagochtend Concert. 2 november, 11 .00/Grote zaal, Concertgebouw, Amsterdam. Programma: S.Rachmaninoff 

► Meer informatie: www.grootomroepkoor.nlTivoliVredenburgConcertgebouw.