Tags

,

GMW14FlyerGaudeamus Muziekweek 2014: Hét internationaal festival voor hedendaags klassieke muziek en jonge componisten (10-14 september, Utrecht)

Anna Mikhailova (Rusland) 

►11 september, 21.15/ Geertekerk: Maps of Tight Joint. Psychogeography. Henry Lefebvre versus Guy Debord (2014). (in het programma ZANGZUCHT met werken van o.a. Anna Korsun en Benjamin Scheuer) Meer informatie: www.muziekweek.nl.

2619_7_AnnaMikhailovaPersbericht: Anna Mikhailova is een gelauwerde componiste van hedendaagse muziek en tevens regisseuse. Ze werd geboren in Moskou in 1984 en studeerde compositie [Moskou, Den Haag], koto, orgel [Moskou] en muziektheater [Rotterdam]. In de afgelopen jaren heeft Mikhailova opera’s geschreven en interactieve performances en installaties gecreëerd terwijl ze de mogelijkheden van verschillende muziekinstrumenten, klanken en uitvoeringsruimtes verkende. Haar recente opera Black Perfume, opgevoerd tijdens het seizoen 2012/13, ontstond in opdracht van de Diamantfabriek (Amsterdam). De compositie Bonus of Binary Balance werd geschreven in opdracht van Klangforum Wien en uitgevoerd tijdens het Impuls Festival voor hedendaagse muziek in Graz (Oostenrijk). Haar grafische partituren werden in 2013 tentoongesteld in De ketelfactory, Schiedam.’