Tags

, , , , , , , , , ,

Kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel 

Hermitage Amsterdam - fotograaf Evert Elzinga

Persbericht: “De eerste editie van kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel brengt in de Hermitage in Amsterdam grote namen samen uit de wereld van de Russische kamermuziek. Winteravonden aan de Amstel is geïnspireerd op de Decemberavonden in het Poesjkin-museum in Moskou. Pianist Svjatoslav Richter, die in 1981 deze concertavonden initieerde, was er van overtuigd dat een museum één van mooiste plekken is om kamermuziek te beluisteren doordat er synergie ontstaat tussen de verschillende kunstvormen. Het Amsterdamse festival wordt georganiseerd door twee in Moskou opgegroeide en in Nederland woonachtige vrouwen – sopraan Anna Azernikova, initiator en artistiek leider, en Nadia Eliseeva, zakelijk leider-  en met de actieve steun van de Russische Ambassade en de Vnesheconombank, sponsor van het evenement. Exclusief voor concertbezoekers opent de Hermitage om 19.00 uur zijn deuren. Voorafgaand aan de avondconcerten kunnen de muziekliefhebbers zonder meerprijs het museum bezoeken“.

Programma: 12 december, 20.15 uur: Openingsconcert. Het Borodin Strijkkwartet (besloten).

13.12.13-Hermitage

13 december, 20.15 uur: Russen en hun liefde voor Franse Kunst-I: Borodin Strijkkwartet, Basinia Shulman (piano), Anna Azernikova (sopraan). P.Tsjaikovski, M.Glinka, E.Chausson, C.Franck. 

Gavriel Lipkind14 december14.00 uur: Russen en hun liefde voor Franse Kunst-II: Anna Verkholantseva (harp), Dmitri Makhtin (viool), Mikhail Zemtsov (altviool). C.Debussy, M.Glinka, V.Kikta; 20.15 uur: Anna Lipkind (viool), Gavriel Lipkind (cello), Roman Zaslavsky (piano), Anna Azernikova (sopraan). D.Sjostakovitsj, I.Stravinsky, S.Rachmaninov. 

M.Zemtsov15 december, 14.00 uur: Pianomatinée opgedragen aan Svjatoslav Richter: Basinia Shulman, Evelina Vorontsova en Misha Fomin (piano). P.Tsjaikovski, A.Ljadov, A.Skrjabin, S.Prokofjev, S.Rachmaninov; 20.15 uur: Galaconcert: Strijkorkest Utrecht Conservatory Strings, het Russisch Kamerkoor, Anna Verkholantseva (harp), Gavriel Lipkind (cello), Basinia Shulman (piano), Mikhail Zemtsov (altviool). M.Glinka, A.Glazoenov, P.Tsjaikovski.

►Meer informatie: www.winteravondenaandeamstel.nl