Tags

, , ,

Betovering-programma-201318-27 oktober 2013. DE BETOVERING. INTERNATIONAAL KUNSTFESTIVAL VOOR DE JEUGD

Persbericht: ‘De Betovering is het jaarlijkse kunstfestival voor kinderen tussen 2 en 13 jaar oud, dat zich afspeelt op ongeveer 40 locaties in Den Haag. In de 14e editie in 2013 staan in totaal ongeveer 280 voorstellingen en workshops uit binnen- en buitenland op het programma en verwachten we zo’n 18.000 bezoekers. Het festival laat kinderen in hun vrije tijd kennis maken met kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk werk van professionele kunstenaars. Verscheidene kunstdisciplines komen aan bod, waarbij de nadruk ligt op de podiumkunsten. Stichting de Betovering wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van een zo breed mogelijk samengestelde groep kinderen. De Betovering heeft de afgelopen drie jaar een sterke groei doorgemaakt en is in 2010 uitgeroepen tot “Leukste stadsevenement van Nederland” bij de Nationale Evenementenprijzen.‘ ► Meer informatie over het programma: www.debetovering.nl.

Uitgelicht:

Zaterdag 19 oktober, 13.30 en 15.30: Muzikale voorstelling De Olifant/ door Troupe A’dour. Entree: € 6,00. Leeftijd: 4-9 jaar. Literair Theater Branoul (Maliestraat 12).

‘Een vrolijke voorstelling over je somber voelen en over vriendschap. Over je fantasie waarin niets onmogelijk is. Over dromen zo groot als een olifant. Gebaseerd op het verhaal De Olifant van Alexander Koeprin. Met muziek uit de pianobundel Kindermuziek opus 65 van Sergei Prokofiev.‘ Meer informatie: De Betovering; Troupe A’dour; recensie op deze website; Literair Theater Branoul.

Donderdag 24 oktober, 11.00 en 14.00: Dansvoorstelling Babayaga (Meesteres der magie)/ door Compagnia TPO (Italië). Entree: € 6,00. Leeftijd: 5-10 jaar. Theater de Nieuwe Regentes (Weimarstraat 63). 

‘Baba-Jaga is de meesteres der magie; in Russische sprookjes vliegt ze als een heks in een vijzel door de lucht, schijnt kinderen op te eten en haar hut blijkt op kippenpoten te staan. Een klein meisje is gedwongen haar familie te verlaten en bij Babayaga te gaan wonen. TPO danst Baba-Jaga middenin levensgrote projecties van illustraties van Rebecca Dautremer.’ Meer informatie: Compagnia TPO; De Betovering.