Tags

MUZIKALE OKTOBER BEST. Cultureel festival in de gemeente Best

NLRF_KEURMERK1_RGB

Persbericht‘Voor de derde keer al weer brengen wij U als Stichting Muzikale Oktober Best een festivalprogramma rondom de Bevrijdingsdag van Best op 24 oktober. Zoals in 2009 en 2011 loopt er een rode draad door ons programma. Met een programmadirecteur die geboren is in St.Petersburg was het thema snel gevonden: Opera en Rusland. In de programmering van de diverse concerten kunt U zien hoe wij dat verder uitgewerkt hebben. Jeugdig toptalent uit binnen en buitenland zal afwisselend met musici die hun sporen al verdiend hebben op de nationale en internationale concertpodia een aantal concerten van hoog kwalitatief niveau verzorgen. Wederom komt er een drietal jonge musici van het Rimski-Korsakov muzieklyceum uit St.Petersburg om voor ons op te treden. Maar ook jongeren van eigen bodem zullen laten zien “dat zij er staan”.’  ►Meer informatie: www.stichtingmob.nl.

►PFD programmaboekje: programmaboekje2013MOB.

Uitgelicht: 19 oktober, 11.00 uur, Bibliotheek, Best: Kinderconcert ‘Russische sprookjes en muziek’. 

foto_leerlingen rimsky-korsakov spb23 oktober, 14.00 uur, Zorgplein Maaswaarden, Wijk en Aalburg: Russische muziek door de leerlingen van het Rimski-Korsakov muzieklyceum (St.Petersburg) Ilvina Gabrielian (viool), Anna Komarova (fluit) en Alina Fedoseeva (piano). 

Olga van der Pennen24 oktober, 20.00 uur, Burgerzaal Gemeentehuis, Best: Het bevrijdingsconcert: met o.a. de leerlingen van het Rimski-Korsakov muzieklyceum, Dommelduo, Olga van der Pennen (zang en piano): o.a. P.Tsjaikovski, S.Rachmaninov, D.Sjostakovitsj, O.v.d.Pennen. 

26 oktober, 11.00 uur, NH-hotel, Best: o.aRussische muziek door de leerlingen van het Rimski-Korsakov muziklyceum (St.Petersburg) Ilvina Gabrielian (viool), Anna Komarova (fluit) en Alina Fedoseeva (piano).