Tags

, , , ,

►15 november, 19.00 uur: Het Gebochelde paardje. Muziek Rodion Sjtsjedrin, choreografie Alexei Ratmansky (2009), libretto Maksim Isajev op het sprookje ‘Het gebochelde paardje’ van Pavel Jersjov; 16 en 17 november, 19.00 uur: Giselle. Muziek A.Adam, choreografie J.Coralli, J.Perreau, M.Petipa. Lucent Danstheater, Den Haag.

Persbericht: ‘Nederlands Dans Theater (NDT) werkt samen met het wereldberoemde Mariinsky uit Sint Petersburg. Ter ere van deze unieke relatie en in het kader van het Nederland-Rusland jaar, is het Mariinksy op uitnodiging van NDT te gast in Den Haag. Op 15 november danst het Mariinsky Ballet het sprookje The Little Humpbacked Horse en op 16 en 17 november het choreografische meesterstuk Giselle. De balletten worden live begeleid door het Mariinsky Orkest, op 15 november onder leiding van Valery Gergiev. 

Het Russische sprookje The Little Humpbacked Horse (“Het gebohelde paardje”) vertelt het verhaal van een gewone jongen Ivan, die als dank voor het oplossen van een mysterie een gebocheld paardje ontvangt. Het lelijke beestje blijkt speciale krachten te hebben en helpt Ivan om drie onmogelijke beproevingen van de hebzuchtige tsaar te doorstaan.  Het eeuwenoude Romantische ballet Giselle (1841) is een universeel liefdesverhaal over het tragische lot van boerenmeisje Giselle, wiens hart gebroken wordt door haar geliefde edelman Albrecht. De titelrol wordt op 16 november vertolkt door prima ballerina Diana Vishneva.’

►Meer informatie en kaartverkoop: www.ndt.nl.