Tags

, ,

HET NATIONALE BALLET

Sergej Prokofjev. Cinderella (Assepoester)

cinderella-bioscopen

► Familievoorstelling Cinderella (Assepoester): Muziek Sergej Prokofjev. Choreografie Christopher Wheeldon. Muzikale begeleiding Holland Symfonia. Muzikale leiding Ermanno Florio. Decors en kostuums Julian Crouch. In coproductie met San Francisco Ballet.

Persbericht: ‘De gloednieuwe productie van ‘Cinderella’ van Het Nationale Ballet is vanaf eind april voor het eerst buiten Het Muziektheater Amsterdam te zien. Een filmversie van dit balletsprookje is vanaf eind april in bioscopen te zien, in High Definition (HD), op groot beeldformaat en met 5.1 surround geluid. Wheeldons ‘Cinderella’ is gebaseerd op het verhaal van de gebroeders Grimm. Het is een betoverende productie op de gelijknamige muziek van Prokofjev, en is voorzien van prachtige kostuums en een adembenemend decor, ontworpen door de Britse topdesigner Julian Crouch. In de solistenrollen treden Anna Tsygankova en Matthew Golding voor het voetlicht, het gedroomde koppel voor dit moderne 21e-eeuwse sprookje, een coproductie met San Francisco Ballet’.

Nederland: do 9 mei 2013, 16:00, Heerenstraat Theater, Wageningen, 165 min (2 pauzes), € 14,50 (incl. één drankje); zo 16 juni 2013, 10:30, Chassé Theater (Cinema zaal 3), Breda, 115 min, € 11/ € 8.

►Meer informatie: www.het-ballet.nl/cinema; www.heerenstraattheater.nl;      www.chasse.nl/cinema.