Tags

,

KAMERKOOR ‘OKTOICH’ ZOEKT NIEUWE ZANGERS

Kamerkoor OktoichPersbericht: ‘Al 15 jaar specialiseert Kamerkoor ‘Oktoich’ (Amsterdam) zich in het uitvoeren van Russische Liturgische muziek. Het repertoire is zeer uitgebreid. Alle genres komen aan bod. Vroeg-russische 17e eeuwse polyfonie met zijn schrille, snijdende samenklanken. De Romantiek van de 19e eeuwse, door het Westen geïnspireerde componisten (Berezovski, Bortnianski, Tsjaikovski). De Moskouse school van begin 20e eeuw met zijn herontdekking van de eigen traditie en bewerking van oude melodieën (Grechaninov, Kalinnikov, Kastalski, Ljadov, Rachmaninov, Tsjesnokov, Sviridov). De 21e eeuw met zijn enorme spirituele opleving. Minimalisme en levende componisten uit verschillende Orthodoxe tradities (Rusland met o.a. Martynov, Shvedov, Engeland met o.a. Tavener, Pärt, Moody, Servië en Griekenland).

Het koor werkt vaak samen met andere koren uit Rusland en volgt workshops bij specialisten en koordirigenten. Er worden door het jaar heen veel concerten gegeven op uitnodiging van muziekzalen, kerken en musea. Het koor organiseert zelf projecten om een bepaald thema uit te diepen. Ook met de jaarlijkse Kerst- en Paasconcerten heeft het koor inmiddels een groot publiek opgebouwd.

2013 staat in het teken van de Nederlands-Russische betrekkingen. Ook dit jaar wordt dus een zeer aantrekkelijk en interessant jaar voor het koor. Op het programma staan o.a. de volgende projecten: Liturgie van oudrussische gezangen van handschriften uit de 17e-19e eeuw; Gezangen uit de tijd van Anna Paulowna (1795-1865), de echtgenote van koning Willem II; Pelgrimsliederen; Paas- en Kerstmuziek.

Bent u geïnteresseerd en heeft u muzikale talenten die nog meer uitgedaagd zouden kunnen worden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de dirigente Aliona Ovsiannikova (tel. 06-15166345) of kijk op www.oktoich.nl voor meer informatie. Alle stemgroepen zijn welkom!’