Tags

Het Krim Kamerkoor (Simferopol) o.l.v. Igor Mykhaylevsky 

Krim Kamerkoor 10 jaar te gast in Nederland

Persbericht: ‘Het Krim Kamerkoor koor zette haar eerste stappen op Nederlandse bodem als deelnemer aan de internationale korencompetitie ‘Tonen2002’ in Monster, waar het in een deelnemersveld van 40 koren, een glansrijke eerste plaats behaalde. Aansluitend heeft het koor enkele concerten in Zuid- en Noord-Holland gegeven wat in feite de ouverture was voor verdere samenwerking. 10 jaar geleden hebben de Nederlandse dirigent Chris Jobse en zijn Oekraïense collega Igor Mykhaylevsky het het programma Nederland-Krim-Nederland opgezet. Doel van dit programma is om een kindertehuis in Simferopol te helpen. Het Krim Kamerkoor is naast de vele concerten in eigen land regelmatig op tournee in onder andere Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Nederland. Het koor heeft inmiddels een groot aantal CD producties op haar naam staan. De CD’s zijn verkrijgbaar tijdens de tournee’.

Programma: Russische en Oekraïne volks- en kerstliederen, liturgische gezangen uit de Russisch Orthodoxe kerk. 7 december: m.m.v. het Kamerkoor Endora (Heemskerk); 8 december: m.m.v. het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor (Zaandam). 

7 december, 20:00 in de Odulphuskerk (Dorpsstraat), Assendelft. Entree: €10,00 (€8,00 in de voorverkoop via Parochie Secretariaat Odulphuskerk); 8 december, 20:00 in de Vermaning (Westzijde 80), Zaandam. Entree: €10,00; 9 december, 15:00 in de Pancratiuskerk (Dorpsstraat), Castricum. Entree: €8,00 (€6,00 in de voorverkoop via Boekhandel Laan en Muziekhandel Borstlap); 11 december, 20:00 in de Christus Triumfatorkerk (Juliana van Stolberglaan 154), Den Haag. Entree: collecte na afloop.

►Concert van het Krim Kamerkoor o.l.v. Igor Mykhaylevsky in de Protestantse kerk te Zandvoort (opname 22 oktober 2010).