Tags

, ,

ODE AAN HET LEVEN

15 december 2012 (Dr.Anthon Philipszaal, Den Haag) en 16 december 2012 (Beurs van Berlage, Amsterdam): Het Haags Toonkunstkoor, Symfonieorkest De Philharmonie (Amsterdam), Daan Admiraal, dirigent. Solisten: Maria Fiselier, alt en Nikolay Gladskikh, countertenor.

Programma: I.Stravinsky. Sacre du Printemps (orkest), A.Schnittke. Nagasaki voor koor en orkest (Nederlandse première); L.Bernstein. Chichester Psalms.

►Pdf flyer 15 december: Digitale Flyer concert Ode aan het leven.

Persbericht: ‘Op 15 en 16 december 2012 brengt het Haags Toonkunstkoor samen met het Symfonieorkest De Philharmonie een ode en een eerbetoon aan het leven, met invloeden uit de Russische volksmuziek en de Amerikaanse jazz. Op het programma: de Chichester Psalms van Leonard Bernstein, een echte topper uit het repertoire voor oratoriumkoren; Le Sacre du Printemps, volgend jaar 100 jaar oud, van Igor Stravinsky en de Nederlandse première van Nagasaki van Alfred Schnittke, gecomponeerd in 1958, in de tijd van de Koude Oorlog. De teksten van het oratorium van Schnittke beschrijven de atoombom explosie en de ruïnes van de stad Nagasaki, maar brengen ook een lofzang op een nieuwe dageraad, een nieuw leven. Nagasaki is een zeer aantrekkelijk werk voor koor, mezzosopraan en orkest met veel afwisseling en is, ondanks het beladen onderwerp, voor de luisteraar zeer toegankelijk’.

Kaarten voor 15 december: €19,00/€12,50 (tot 27 jaar). Kaartverkoop via www.haagstoonkunstkoor.nl of via de Dr. Anton Philipszaal (www.philipszaal.nl).

Kaarten voor 16 december: €20,00 (incl.garderobe en pauzedrankje)/€17,00. Voorverkoop (€17,00) via leden; kaartverkoop via Beurs van Berlage (www.beursvanberlage.nl).