Tags

Van Bach tot Piazzola: Yevgeny Suvorkin, bajan

21 oktober 2012, 11:30, Theater De Cirkel (Cirkel 10) in Heemskerk.

Persbericht: ‘Evgeny Suvorkin (Nizjni Novgorod, Rusland) studeerde bajan aan het conservatorium van Nizjni Novgorod. In 2002 behaalde hij zijn diploma cum laude. De bajan heeft een eigen geluid dat vooral in Rusland en de landen van de voormalige Sovjet Unie bespeeld wordt. Evgeny woont sinds 2004 in Nederland en speelt o.a. klassieke muziek, Russische volksmuziek, Klezmer, Balkan en Franse musette in zeer uiteenlopende ensembles. Zijn grote virtuositeit en muzikaliteit wordt alom geprezen. Zo sprak Paul Witteman in zijn muziekcolumn van de Volkskrant met lof over Evgeny Suvorkin toen die deze een aantal malen hoorde spelen bij de ingang van het Concertgebouw: “Op de stoep naast de ingang van het Amsterdamse Concertgebouw speelt vaak een jonge man op zijn accordeon. Het gebeurt regelmatig dat die minivoorstelling op straat mij meer aangrijpt dan wat er later is te horen in de concertzaal”.’ 

Programma: J.S. Bach. Toccata en fuga in d, Toccata, Adagio en fuga in C, Preludium en fuga in a, Passacaglia in c, Italiaans Concert deel 1; A.Vivaldi. Winter uit De vier jaargetijden; P.Tsjaikovski. Scherzo a la Russe; R.Schumann. Kreisleriana deel 1; F.Schubert. Moment Musical nr.3 in f; G.Ligeti. Hungarian rock; A.Piazzola. LibertangoAdíos NoninoOblivión.

Entree: € 9,00/€ 8,00/€ 6,00. Reserveren mogelijk via 0251-236942 of reserveren@decirkelheemskerk.nlMeer informatie: www.webmusici.nl/evgeny1.html; www.decirkelheemskerk.nl.