Tags

Young Pianist Foundation

‘RACHMANINOFF PIANO MARATHON’

13 oktober 2012, 20:15, De Duif (Prinsengracht 765), Amsterdam. Entree: €17,50/ €12,50.

Persbericht‘Naar aanleiding van de recente succesvolle release van de 5CD-box met het complete originele piano solo werk van Sergei Rachmaninoff spelen de Nederlandse toppianisten Nino Gvetadze, Hanna Shybayeva, Mariana Izman, Thomas Beijer en Pieter-Jelle de Boer repertoire van de grote Russische pianist, zowel solo, als quatre-mains werk voor twee piano’s.’

Programma: ‘Pieter-Jelle de Boer speelt op het monumentale Smits-orgel van De Duif een eigen bewerking van het eerste deel (Non Allegro) uit de Symfonische Dansen op.45 (wereldpremière). De vijf pianisten spelen samen op twee vleugels met tien handen ‘Tranen’ uit de Suite nr. 1, op.5 en ‘Italian Polka’ in een bewerking door Thomas Beijer (wereldpremière). Nina Targan Mouravi draagt gedichten voor van onder meer Sergei Rachmaninoff, Jakov Polonski, Innokenti Annenski en Afanasi Fet. De avond wordt afgesloten met een proeverij van borsjtsj en wodka. Op woensdag 10 oktober is een muzikale impressie te zien en te horen in De Wereld Draait Door (Nederland 3, 19:25)’. 

►live te zien via AVRO Webcast: http://cultuurgids.avro.nl/front/detailklassiek.html?item=8282201. 

►Meer informatie: www.ypf.nlwww.stadsherstel.nl; www.russischepoezie.nl; Presentatie 5 CD box Rachmaninoff – 26 augustus 2012.