Corrie van Binsbergen

Tussen Pavlovsk en Oostvoorne’ (première)

VU-Orkest o.l.v. Daan Admiraal

Toon Tellegen, verteller

► Programma: Corrie van Binsbergen. Tussen Pavlovsk en Oostvoorne (première opdrachtscompositie), Dmitri Sjostakovitsj. Symfonie nr.10; John Adams. The Chairman Dances, George Gershwin. An American in Paris. 

► Uitvoeringen: 23 juni, 20:15, Het Concertgebouw in Amsterdam; 27 juni, 17:30, Openluchtconcert Zuidas in Amsterdam; 30 juni, 13:30, De Duif in Amsterdam. Zie Concerten in Juni 2012.

Persbericht: ‘Tussen Pavlovsk en Oostvoorne is een bijzondere opdrachtcompositie van Corrie van Binsbergen, waarin het VU-Orkest zal samenwerken met Toon Tellegen. Tussen Pavlovsk en Oostvoorne vormt een virtuoze basis voor de prachtige verhalen die Toon Tellegen zal voordragen. Er wordt een muzikale reis gemaakt van een Russisch dorp naar een plaatsje in Zeeland. Na de concertreeks in Nederland gaat het VU-Orkest deze zomer op tournee naar Moskou en Sint Petersburg om daar nog twee spetterende concerten te geven’.

► Meer informatie: www.vu-orkest.nlwww.corrievanbinsbergen.com.

►zie ook Toon Tellegen. De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne. Amsterdam: Querido, 2000. 188 p. ISBN 10 902148451X.

Zuidas, Gershwinplein, 27 juni 2012Jaarlijks terugkerend evenement met klassiek concert door het VU-Orkest en culinair festival vanuit horeca-ondernemers op de Zuidas Amsterdam. Toegang gratis.