Tags

22 april 2012, 15:00, SCHOUWBURG, AMSTELVEEN

Het Amstelveens Symfonie Orkest, Saskia Boon, dirigent, Thorwald Jørgensen, Theremin: ‘Van Parijs tot Moskou’. Programma: G.Bizet. L’Arlésienne, suites I en II; S.Rachmaninov. Vocalise (voor Theremin), A.Aljabjev. De Nachtegaal (voor Theremin); A.Popoff. Dark Dark Forest (voor Theremin en orkest, première); P.Tsjaikovski. Delen uit de Notenkrakersuite; G.Bizet. Symfonie in C. Meer informatie: www.amso-orkest.nl.

Andrew Popoff. Dark Dark Forest (voor Theremin en orkest, première)

Thorwald Jørgensen, Theremin: ‘Dit werk is in eerste instantie geschreven voor de Russische thereministe Olesya Rostsovskaya en bedoeld als werk voor theremin en tape. Ik vond het een mooi stuk maar persoonlijk hou ik er meer van om samen te werken met echte muzikanten in plaats van een tape daarom heb ik de componist gevraagd om het stuk te herschrijven naar een werk voor theremin en symfonieorkest. Naast zijn orkestratie heeft hij op mijn verzoek ook nog een cadens toegevoegd wat heeft geresulteerd in een mooie nieuwe compositie die ik in april in première ga brengen‘. (zie Blog Thorwald Jørgensen).

Andrew Popoff (geb.1966) studeerde compositie bij M. Gertsman en vervolgde zijn opleiding (1989-1994, 2e fase 1994-1996) bij A. Nikolajev aan het Conservatorium van Moskou. Sinds 1996 werkt hij bij Radio Rossija. Hij schrijft muziek voor diverse bezettingen. Meer informatie, audio- en videoopnamen via: andrewpopoff.ucoz.ru.